Temakveld om Erik Munk

ERIK-MUNK-detskjer
ERIK-MUNK-detskjer
Kjell-Olav Masdalen holder foredrag om Erik Munk, en entreprenør for si tid og en beryktet lensherre. Velkommen til Eydehavn Museet tirsdag 28. mars kl. 19.00-21.00.

Hvem var Erik Munk? Masdalen lar publikum bli bedre kjent med entreprenøren som i 1574 fikk kongelig tillatelse til å sette opp en jernhytte i Barbu, og nyanserer bildet som er blitt tegnet av Munk som en bondeplager.

Sett av tirsdag 28. mars kl. 19.00-21.00 til et spennende foredrag fra en fjern fortid.

Erik Munk (død 1594) er blitt selve symbolet på danske lensherrer som utsugde bøndene i Norge og plaget dem nærmest av ren ondskap. Kanskje finnes det andre og bedre forklaringer på hvorfor han handlet som han gjorde? Hvorfor kom han i konflikt med bøndene? Munk var også en dyktig kriger og admiral som ga kong Fredrik II mange seiere.

Kjell-Olav Masdalen er nominert til Sørlandets litteraturpris for boken om Erik Munk. Han er historiker og seniorforsker ved KUBEN, Aust-Agder museum og arkiv i Arendal. Han var direktør ved Aust-Agder kulturhistoriske senter fra 2004 til 2015 og har skrevet både historiske bøker og artikler.