For barn

Vi ønsker å være et museum også for de minste. Derfor har vi ulike aktiviteter og en egen utstilling for barn. Et besøk på KUBEN skal være gøy både for små og store.

Utstillingen BARNDOM
Utstillingen handler om barndom på 1900-tallet, og er laget for barn. Her er det mye gøy og lærerikt å se og prøve for store og små!

Vi har valgt tre tiår som vi dykker ned i, og som man kommer til via en ”tidsmaskin”.  Det er 1990-tallet som er foreldregenerasjonens barndomstiår, 1960-tallet da besteforeldrene var barn, og 1910-tallet som er ”gamle dager” for alle.

Barn har et behov for å røre på seg, og berøre tingene de ser, derfor har vi flere aktiviteter  inne i selve i utstillingen. Heis seil og styr skuta i 1910. Drar du til 1960-tallet kan du krype inn i den store boka om "Mormor og de åtte ungene", eller se barneTV i sort/hvitt. Alle som drømmer om å bli popstjerne kan teste "Syng i hårbørsten" på 90-tallet.

Barndom-seil Barndom-ror Barndom - bok Barndom - Thomas

 

Aktiviteter for barn og  familier våren 2017

Søndag 12.03 kl 13: Fortellerstund
Hør fortellingen om Den standhaftige tinnsoldaten. Vi støper tinnsoldater, og du kan lage en papirbåt den kan seile i. Tinnsoldaten koster 30 kr.

Søndag 02.04 kl 12-16: Påskeverksted
Bli med på påskeverksted og eggjakt. Ta med ferdig utblåste egg til eggmaling. Påskeverksted og eggjakt koster 50 kr. Gratis inngang. les mer.

Søndag 11.05 kl 12-16: Åpent tun
Se vognene og sledene i Klokkebua. Besøk Langsæ gård og Hesthaghuset. Kanskje er det noen hjemme? Quiz for barna.

Skattejakt
Vi har skattejakt for barn hver dag. Det er gratis å delta, og alle får en liten premie.

Aktivitet - avg Aktivitet - egg Tommel-opp Aktivitet - putte