For barn

Vi ønsker å være et museum også for de minste. Derfor har vi ulike aktiviteter og en egen utstilling for barn. Et besøk på KUBEN skal være gøy både for små og store.

Aktiviteter og arrangementer for barn

Høstferien, 3-8 okt: Veveversted. 
Ta med barna eller barnebarna på veveverksted i høstferien. Barna kan veve sin egen lille veske/pung til å ha små skatter eller penger i. Vi vever med KUBENs eget plantefargede garn. Passer for barn fra 5-6 år og oppover, og koster 40 kr (betales i resepsjonen).

Verkstedet er åpent tirsdag-fredag kl 10-14 og lørdag og søndag kl 12-15.

Søndag 15. okt fra kl 13. Omvisning for barn i magsinene
I magasinene lagrer vi alle museumsgjenstandene våre. Disse er vanligvis stengt for publikum, men i dag får barn, i følge med voksne, mulighet til å bli med å se på noe av det flotte og spennende vi har her. Omvisning hvert 20. minutt fra kl 13, Siste omvisning kl 14.40.

Søndag 5. nov kl 13: Verden rundt på KUBEN
Fortellerstund med eventyr fra fjerne strøk. Etter fortellingen kan dere bli med på skattejakt og lete etter rare og eksotiske ting.

Søndag 3. des kl 12-16: Juleverksted
Lag tradisjonell julepynt i ull og papir. Det blir også juleteater med Arendal Dramatiske Selskab. Gratis inngang. Det koster 50 kroner å delta på juleverkstedet. les mer.

HELE ÅRET:

Skattejak
Vi har skattejakt for barn hver dag (bortsett fra mandag, da har vi stengt). Det er gratis å delta, og alle får en liten premie.


Quiz for barn
I utstillingen Avtrykk kan barn og voksne utforske utstillingen gjennom en quiz. Quizene ligger på www.avtrykk.no/quiz og forutsetter bruk av egen mobiltelefon eller nettbrett.

Utstillingen BARNDOM
Utstillingen handler om barndom på 1900-tallet, og er laget for barn. Her er det mye gøy og lærerikt å se og prøve for store og små!

Vi har valgt tre tiår som vi dykker ned i, og som man kommer til via en ”tidsmaskin”.  Det er 1990-tallet som er foreldregenerasjonens barndomstiår, 1960-tallet da besteforeldrene var barn, og 1910-tallet som er ”gamle dager” for alle.

Barn har et behov for å røre på seg, og berøre tingene de ser, derfor har vi flere aktiviteter  inne i selve i utstillingen. Heis seil og styr skuta i 1910. Drar du til 1960-tallet kan du krype inn i den store boka om "Mormor og de åtte ungene", eller se barneTV i sort/hvitt. Alle som drømmer om å bli popstjerne kan teste "Syng i hårbørsten" på 90-tallet.

Barndom-seil Barndom-ror Barndom - bok Barndom - Thomas

Aktivitet - avg Aktivitet - egg Tommel-opp Aktivitet - putte