Kulturkveld - Idretten i Aust-Agder

Vi inviterer til Kulturkveld onsdag 14. mars kl 19.00. Forfatteren av den kommende store jubileumsboken om Aust-Agders idrettshistorie fortelle om Joseph Stockinger og idretten i Aust-Agder. Ikke gå glipp av muligheten til å få en liten smakebit av den kommende boken.

I 2019 er det 100 år siden Aust-Agder Idrettskrets ble grunnlagt. I anledning 100-års jubileet utgis det bok om Aust-Agders idrettshistorie. Hovedmotivasjonen bak utgivelsen er først og fremst den unike idrettshistorien fylket har, men som få kjenner til. Nils Martinius Justvik har de siste årene jobbet fulltid med boken som skal vise hva idretten i fylket har stått for, fra midten av 1800-tallet og frem til i dag.

På KUBEN 14. mars kl 19.00 kan du få en smakebit på noe av bokens spennende innhold.

Forfatteren vil fortelle om Joseph Stockinger og det bildet som til nå har blitt tegnet av stifteren av Arendals Turnforening. Organisert idrett har lange tradisjoner i Aust-Agder, og vi var blant «de store gutta» når det kom til idrett på midten og slutten av 1800-tallet. Velferdssamfunnet i landsdelen gjorde at flere og flere fikk mer fritid, og måtte ha noe å gjøre, annet enn bare jobb. Turnbevegelsen, med Joseph Stockinger i spissen, var først ute med å danne idrettsforeninger på 1850-tallet.

Nils M. Justvik er førsteamanuensis ved Universitetet i Agder. Han er engasjert av Aust-Agder Idrettskrets for å skrive idrettskretsens historie. Det er planlagt bokutgivelse i løpet av 2018.

Gratis inngang på foredraget. Kafeen er åpen i forkant slik at de som ønsker kan kjøpe seg en kopp kaffe/te og noe søtt å bite i.

NB! Arkivene etter Arendals Turnforening er en del av Norges dokumentarv, som er den norske delen av UNESCOs Memory of the World-register. Arkivene oppbevares på KUBEN.

Vårens kulturkveldprogram kan du se her.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få med deg hva som skjer.