Nominert til Sørlandets litteraturpris

ERIK-MUNK-detskjer
ERIK-MUNK-detskjer
Boken om Erik Munk er nominert til Sørlandets litteraturpris. Stem på din favoritt!

Sørlandets litteraturpris
Boken om Erik Munk er nominert til Sørlandets litteraturpris i kategorien for sakprosa. Sørlandets litteraturpris er innstiftet og finansiert av bokhandlerne og bibliotekene i Agder. Prisen blir utdelt for 17. gang i 2017. Den nominerte i hver kategori som får flest stemmer blir årets vinner. Ønsker du å gi din stemme til boken om Erik Munk, kan du gjøre det her. Siste sjans for å stemme er 31.mars 2017.

Juryens begrunnelse: Knytter lokal historie til det store nasjonale og regionale bildet på en interessevekkende måte. Den kritiske og grundige tilnærmingen til en historisk skikkelse mange kjenner som bondeplageren fra Agder, gir andre og nye innsikter til bildet av ham, og setter forståelsen av Munk inn i samtiden han levde i.

Erik Munk
Erik Munk (død 1594) er blitt sjølve sinnbildet på danske lensherrer som utsugde bøndene i Norge og plaga dem nærmest av pur ondskap. Men kanskje fins det andre og bedre forklaringer på hvorfor han agerte som han gjorde, og hvorfor han kom i sterk konflikt med bøndene? Munk var også en dyktig kriger og admiral som skaffa kong Fredrik II mange seirer. På denne kulturkvelden vil Masdalen fortelle om Erik Munks bragder som kongens kriger og admiral.