Åpent tun i juli

9. 16. og 23. juli kl 12-16 åpner vi opp de flotte gamle bygningene her på Langsæ. Bli med inn på Langsæ gård, i Hesthaghuset og i Klokkebua.

Opplev kontrasten mellom staselige Langsæ gård og husmannsplassen Hesthaghuset. Se vår flotte samling av sleder og vogner i Klokkebua.

For barna blir det "historieguiz" med en liten premie når man har funnet svarene på alle spørsmålene. Quizen deles ut i resepsjonen i 5.etg.

Voksne: 60 kr, Barn: gratis. Billetter kjøpes i resepsjonen i 5.etg.
Gratis parkering.

Vi selger vafler, is og kanelboller i kafeen.

Velkommen inn!

Langsæ -gård

Langsæ gård
Hovedbygningen på Langsæ Gård, den store sveitservillaen, er fra 1857-58. I tre rom i 1.etg finner du møbler og innbo fra kjøpmannsmiljøet i Arendal fra 1800-tallets andre halvdel. På Langsæ gård kan du også besøke "fuglerommet". Arendals Museum satset på naturhistorie på slutten av 1800-tallet, og den store fuglesamlingen i "fuglerommet" er utstilt omtrent slik den var på den tiden.

Tunet Hesthaghuset
Her ser du interiøret i en husmannstue fra begynnelsen av 1800-tallet. En stor kontrast til det storslåtte interiøret på Langsæ gård. Her ser man hvordan den økonomiske underklassen bodde i by og bygd, ofte med store familier, av og til med leieboere i tilegg. Huste ble bygd i 1801, og var opprinnelig knyttet til Holt Prestegård.
Klokkeb

Klokkebua fra Risør
Klokkebua er bygd i første halvdel av 1800-tallet, og ble brukt til lager av inventar og utstyr, tauverk til skuter i vinteropplag eller til reperasjon. Det ble også brukt til seilmakerverksted og materiallager for skipsverftet på Holmen i Risør. Verftsklokka hang på hjørnet av huset, derfor fikk den navnet Klokkebua.

I dag brukes den til oppbevaring av deler av samlingen vår av vogner og sleder.